ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Міносвіти проводять акцію проти нового в.о. міністра освіти

Ольга Денисяка

|

Біля будівлі Міністерства освіти і науки у Києві 26 червня декілька десятків людей зібралися на акцію проти призначення Сергія Шкарлета тимчасовим виконувачем обов’язків міністра освіти і науки, повідомляє hromadskе.

 

Мітингарі тримали в руках плакати з написами «Шкарлет – це шаквар», «Шакарлет – найкращий студент Табачника (очільника МОН часів Януковича, – ред.)» тощо.

«Головне показати, що молодь, студенти і загалом небайдужі українці не допустять призначення таких відверто антиукраїнських особистостей, як Сергій Шкарлет. Окрім того, що він регіонал, у нього уже цілий перелік таких речей, починаючи від плагіату до покупки машини коштом зарплат викладачів», – розповів на акції громадський активіст Олег Слабоспицький.

«Я не хочу, щоб відвертий плагіатор був міністром освіти і науки. Ми можемо констатувати, що Зеленський і його Офіс президента навмисно провели це рішення у парламент. Ми повинні зробити все, щоб Шкарлета якнайшвидше вигнати з крісла міністра», – заявив один з учасників акції Тарас Шамайда.

Як повідомляв Львівський портал, Кабінет міністрів призначив виконувачем обов’язків міністра освіти і науки колишнього «регіонала», ректора Чернігівського національного технічного університету Сергія Шкарлета.

Також нещодавно, 24 червня, у Чернігові активісти зав’язали очі та «вручили» таблички з написом «Соромно за Шкарлета» пам’ятникам Тарасу Шевченку, Іванові Мазепі, князю Чернігівському Ігорю та Іллі Муровлянину.

Хто такий Сергій Шкарлет?

Сергій Шкарлет народився 9 жовтня 1972 року у місті Коканд в Узбекистані, навчався у Київському політехнічному інституті за спеціальністю «Математичне забезпечення системи автоматизації», а згодом – у Фінансово-економічному інституті при Чернігівському технологічному інституті за спеціальністю «Облік і аудит».

У 1995 році працював нетривалий час інженером-конструктором Ніжинського НВК «Прогрес», з 1996 року – почав викладати.

У 2010 році балотувався до Чернігівської облради від «Партії регіонів». В одному з інтерв’ю казав, що підтримує Віктора Януковича з 2004 року.

«Політичні орієнтири я обрав ще у 2004 році. На президентських виборах підтримував Віктора Януковича. Не змінив своїх переконань навіть тоді, коли довелося відчути на собі певний тиск тодішньої правлячої партії, яка наполегливо пропонувала отримати її партквиток. Я повністю поділяю погляди й принципи Партії регіонів», – сказав він тоді.

Водночас вже у 2015 році він балотувався до Чернігівської облради вже від «Блоку Петра Порошенка», але програв вибори.

Зазначимо, що антиплагіатна ініціатива «Дисергейт» заявила про факти масштабного академічного плагіату в науковому доробку Сергія Шкарлета. Про це ж ідеться і на сайті «Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *