ОСТАННІ НОВИНИ

Руйнування пам’ятки на вулиці Бандери у Львові: роботи з поглиблення підвалу заборонив виконком

Соломія Головіна

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради 19 червня прийняв рішення про зупинення робіт у підвалі будинку на вулиці Степана Бандери, 57, а також проведення незалежної експертизи. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Зокрема, цим рішенням скасовано наказ департаменту містобудування від 20.09.2012 року щодо можливості проведення робіт у підвалі цього будинку.

«Скасувати наказ директора департаменту містобудування від 20.09.2012 № А-305 «Про затвердження гр. Ходаковському О. А. вимог до архітектурно-планувальної частини проєкту реставрації з переплануванням частини нежитлових приміщень на вул. С. Бандери, 57 під магазин промислових товарів з влаштуванням дверного прорізу на місці віконного отвору», – мовиться у проєкті рішення.

Також вирішено замовити незалежну експертизу проведених робіт у будинку на вулиці Степана Бандери, 57. Замовником визначено управління охорони історичного середовища.

Зазначимо, не так давно мешканці триповерхівки на вулиці Степана Бандери, 57 у Львові почали на сполох – їх обурювало те, що власники аптеки, що знаходиться на першому поверсі будинку, розпочали роботи з поглиблення підвалу. Мешканці почали перейматися, що це може призвести до руйнації будинку.

Як раніше розповідала Львівському порталу голова ОСББ «Золота підкова» Лариса Шлапак, у 2016 році син власниці аптеки отримав дозвіл на реставрацію з переплануванням частини нежитлових приміщень на вул. Степана Бандери,57 у м. Львові під магазин промислових товарів з влаштуванням дверного прорізу на місці віконного отвору. Роботи почали почали без згоди з балансоутримувачем та співласниками будинку.

Згодом фахівці провели обстеження підвальних приміщень та фундаментів триповерхівки та дійшли висновку, що дійсно ці роботи можуть призвести до руйнації будинку. Відтак Державна архітектурно-будівельна інспекція у Львівській області видала припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт. Проте підприємці роботи не зупинили.

Фото: Facebook/Андрій Москаленко, Ірина Юзик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *