ОСТАННІ НОВИНИ

У міськраді Львова обіцяють зупинити руйнування пам’ятки на вулиці Степана Бандери

Вероніка Рой

|

У Львівській міській раді пообіцяли зупинити проведення робіт у підвальному приміщенні пам’ятки архітектури на вулиці Степана Бандери, 57 у Львові, які можуть призвести до руйнації будинку. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

 

Зазначимо, не так давно мешканці триповерхівки на вулиці Степана Бандери, 57 у Львові почали на сполох – їх обурювало те, що власники аптеки, що знаходиться на першому поверсі будинку, розпочали роботи з поглиблення підвалу. Мешканці почали перейматися, що це може призвести до руйнації будинку.

Як раніше розповідала Львівському порталу голова ОСББ «Золота підкова» Лариса Шлапак, у 2016 році син власниці аптеки отримав дозвіл на реставрацію з переплануванням частини нежитлових приміщень на вул. Степана Бандери,57 у м. Львові під магазин промислових товарів з влаштуванням дверного прорізу на місці віконного отвору. Роботи почали почали без згоди з балансоутримувачем та співласниками будинку.

Згодом фахівці провели обстеження підвальних приміщень та фундаментів триповерхівки та дійшли висновку, що дійсно ці роботи можуть призвести до руйнації будинку. Відтак Державна архітектурно-будівельна інспекція у Львівській області видала припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт. Проте підприємці роботи не зупинили.

Як повідомив Андрій Москаленко, завтра засіданні виконавчого комітету Львівської міськради пропонуватимуть скасувати наказ департаменту містобудування щодо проведення робіт у підвалі будинку на вулиці Степана Бандери, 57.

«Міськими службами та мешканцями було зафіксовано ряд порушень та відхилень від проєкту. Дані відхилення можуть нести ознаки небезпеки таких робіт для будинку (вивезення значної частини ґрунту та послаблення несучої здатності будівлі)… Також пропонуватиму провести незалежну експертизу. Аби визначити, яка є загроза для будівлі внаслідок розпочатих робіт та які дії необхідно вжити для збереження пам’ятки», – написав Андрій Москаленко.

Фото: Ірина Юзик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *