ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Польщею через пункт пропуску «Шегині» відновили рух автотранспорту

Соломія Головіна

|

Через прикордонний пункт пропуску «Шегині – Медика» вночі 16 травня відновили рух автотранспорту. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Держприкордонслужби України.

 

Як зазначається, у ніч проти 16 червня прикордонна варта Польщі повідомила про рішення щодо відновлення руху автотранспорту через пункт пропуску «Медика». Цієї ж ночі ДПСУ забезпечила можливість пропуску легкового та вантажного транспорту у пункті пропуску «Шегині», навпроти польського – «Медика».

«Уряд України прийняв рішення щодо відновлення пропуску в «Шегинях» ще 20 травня. Загалом, цим рішенням Кабінет Міністрів України поновив роботу 6 пунктів пропуску на кордоні з Польщею, 2 – зі Словаччиною, 4 – з Угорщиною, 7 – з Румунією, 46 – з Молдовою та 1 – для морського сполучення. Згідно з цим рішенням, Держприкордонслужба України готова розпочати здійснення пропускних операцій в автомобільних пунктах пропуску «Смільниця-Кросценко», «Угринів-Долгобичів», «Грушів-Будомеж» та «Устилуг-Зосин» одразу, як тільки суміжна сторона відновить пропуск. Зараз на кордоні з Польщею функціонують 4 пункти пропуску для автомобільного сполучення: «Краківець – Корчова», «Рава-Руська – Хребенне» та «Ягодин – Дорохуськ», а також пункт пропуску «Шегині-Медика», – інформують прикордонники.

Раніше Львівський портал повідомляв,  що на кордоні України і Польщі фіксують зростання кількості осіб, які годинами потерпають у великих чергах, щоб перетнути кордон пішки у пункті пропуску «Шегині».

Як відомо, у ніч на 16 травня відновив свою роботу піший перехід у пункті пропуску «Шегині».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *