ОСТАННІ НОВИНИ

У парку на Високому замку буревій повалив 50 дерев

Вероніка Рой

|

У четвер, 11 червня, сильна злива з вітром, що пройшли Львовом, повила у парку на Високому замку близько 50 дерев. Про це на своїй сторінці у Facebook написала начальниця міського управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

 

«Вчорашню тропічну зливу я провела в будиночку садівника на Високому Замку. Роман – незмінний директор ДП Високий замок каже, що такого повалу ще не бачив ніколи. Впало близько 50 дерев парку, причому більшість на одному схилі біля ресторану на вул. Кривоноса. Тепер там діра. Найбільше поламалися клени, ясени переважно вирвало з коренями (коренева хвороба ясенів здається прогресує), розкришилися буки», – написала Олександра Сладкова.

Додамо, що сьогодні під час засідання виконавчого комітету ЛМР наголосили на тому, що необхідно  виділити кошти з резервного фонду, аби максимально швидко усунути наслідки негоди.

Нагадаємо, 11 червня Львовом та областю пройшов потужний буревій. Лише за дві години випало 25% місячної норми опадів. Негода за цей час встигла наробити біди. Зокрема, через буревій впало 72 дерева. Також стихія знеструмила 190 населених пунктів на Львівщині.

Як негода валила дерева і затоплювала вулиці міста, можна подивитися тут.

Також через буревій у Брюховичах дерево вбило молоду жінку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *