ОСТАННІ НОВИНИ

64% компаній спостерігають зниження доходів через коронавірус, – опитування

Андрій Котенський

|

64% компаній торговельної палати в України спостерігають зниження доходів через вплив пандемії коронавірусу, і тільки 5% повідомляють про підвищення доходів. Про це свідчать результати опитування Американської торговельної палати в Україні, які опублікувала Економічна правда.

 

«Пандемія COVID-19 вплинула на доходи, кількість працівників та інвестиції компаній-членів Палати. 64% компаній-членів спостерігають зниження доходів, і тільки 5% повідомляють про підвищення. 80% компаній вдалося зберегти кількість працівників, 18% – скоротили штат. 49% компаній планують зменшити інвестиції в Україну», – йдеться у повідомленні.

Серед ключових довгострокових занепокоєнь бізнесу, зокрема, – економічний та споживчий спад (80%), політична та макроекономічна стабільність (51%), неможливість виконання бізнес-планів (36%) та повторний спалах COVID-19 (36%).

78% компаній-членів палати вже мають стратегію виходу з карантину, а 44% планують своє повернення до офісу вже в червні-липні 2020 року.

Очікування компаній-членів палати щодо часу повернення доходів до “норми” відрізняються, але переважна більшість прогнозує на кінець 2020 – початок 2021 року, а саме 17% у ІІІ кварталі 2020 року, 24% в ІV кварталі 2020 року, та 16% в I кварталі 2021 року.

Раніше Львівський портал повідомляв про те, як Львівщина виходить із кризи. Детальніше читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *