ОСТАННІ НОВИНИ

Ремонт 13 км дороги Мшанець – Стрілки може обійтися у 300 мільйонів

Вероніка Рой

|

Ремонт 13-ти кілометрів дороги місцевого значення Мшанець – Стрілки, що у Старосамбірському районі Львівщини, може коштувати орієнтовно 270-300 млн грн. Втім наразі триває виготовлення проєктно-кошторисної документації на ремонт цієї ділянки. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

Як повідомив повідомив директор департаменту дорожнього господарства Львівської ОДА Орест Шуліковський, договір на виготовлення проєктно-кошторисної документації на ремонт цієї дороги був укладений ще у грудні минулого року.

«На сьогодні ми розробляємо проєктно-кошторисну документацію для капітального ремонту ділянки цієї дороги. Договір на виготовлення ПКД був укладений у грудні минулого року. Кошти на оплату проєктно-кошторисної документації у 2020 році ми передбачили в статті витрат Державного дорожнього фонду, тобто фінансове забезпечення є в повній мірі. На сьогодні по проєктних роботах проведені геологічні, геодезичні дослідження. Проєкт є на погодженні в поліції в частині організації дорожнього руху», – каже Орест Шуліковський.

За його словами, орієнтовна вартість цієї ділянки дороги за проєктом становитиме близько 270-300 млн гривень.

«Як тільки отримаємо проєктно-кошторисну документацію, то далі будемо шукати фінансовий ресурс для того, щоб зреалізувати цей проєкт. Окрім того, розглядатимемо можливість винайдення додаткового фінансування для ліквідації проблемних ділянок на цій дорозі», – додав Орест Шуліковський.

Додамо, раніше у Львівській ОДА заявляли, що для ремонту дороги Мшанець – Стрілки потрібно щонайменше 80 мільйонів гривень.

Ще навесні 2019 року місцеві жителі на розбитій дорозі навіть зняли відеокавер на популярну пісню «Плакала» гурту KAZKA. Ідея зняти таке відео належить священику УГКЦ отцю Роману, який служить у трьох тамтешніх селах (Мшанець, Галівка, Плоске). Текст для відео написала дружина священника Наталія, а головну роль зіграв актор, студент ЛНУ ім. І.Франка Назар Титар зі Старого Самбора.

Згодом під час візиту на Львівщину тодішній прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що йому «прикро бачити, що є ще дуже багато невідремонтованих доріг» та запевнив, що гроші на їхнє відновлення є. Але для цього потрібен час.

Пізніше у ЛОДА стверджували, що дорожники візьмуться ремонтувати дорогу Мшанець – Стрілки. Проте ремонт відклали через брак фінансування.

Як повідомляв Львівський портал, жителі сіл Старосамбірщини також реєстрували петицію про капітальний ремонт дороги Мшанець – Стрілки на сайті Кабміну та Львівської облради.

Фото: Твоє місто

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *