ОСТАННІ НОВИНИ

На ремонт дороги Мшанець – Стрілки потрібно мінімум 80 мільйонів. Мальський просить грошей у Кабміну

Наталя Дуляба

|

Львівська облдержадміністрація скерувала звернення до Львівської обласної ради та Кабінету Міністрів України із проханням виділити кошти на проведення ремонту дороги С141704 Мшанець – Стрілки, через яку у понеділок, 30 вересня, місцеві мешканці влаштували акцію протесту. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

За попередніми розрахунками, для ремонту дороги Мшанець – Стрілки, протяжність якої становить близько 19,3 км, потрібно щонайменше 80 мільйонів гривень.

Відтак Львівська ОДА звернулась до уряду та Львівської облради з проханням виділити кошти на ремонт дороги.

«Ця ділянка дороги не була включена до переліку об’єктів, ремонт яких проводився цього року, відповідно, фінансового ресурсу на її капітальний ремонт немає, особливо зараз, у жовтні. ОДА звернулась до обласної ради та Кабінету міністрів України щодо виділення додаткового фінансування на проведення відповідних робіт. За будь-яких умов капітальний ремонт цієї дороги можливий не раніше наступного року та за умови відповідного фінансування. Усвідомлюємо, що ситуація соціально чутлива та напружена і дорогу потрібно зробити», – розповів заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

Нагадаємо, вранці 30 вересня у селі Лопушканка Старосамбірського району місцеві мешканці вийшли з акцією протесту і перекрили трасу Старий Самбір – Турка. Таким чином вони вимагали відремонтувати дорогу загального користування Мшанець – Стрілки.

Ще навесні місцеві жителі на розбитій дорозі навіть зняли відеокавер на популярну пісню «Плакала» гурту KAZKA. Ідея зняти таке відео належить священику УГКЦ отцю Роману, який служить у трьох тамтешніх селах (Мшанець, Галівка, Плоске). Текст для відео написала дружина священника Наталія, а головну роль зіграв актор, студент ЛНУ ім. І.Франка Назар Титар зі Старого Самбора.

Згодом під час візиту на Львівщину тодішній прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що йому «прикро бачити, що є ще дуже багато невідремонтованих доріг» та запевнив, що гроші на їхнє відновлення є. Але для цього потрібен час.

Пізніше у ЛОДА стверджували, що дорожники візьмуться ремонтувати дорогу Мшанець – Стрілки. Проте ремонт відклали через брак фінансування.

Як повідомляв Львівський портал, жителі сіл Старосамбірщини також реєстрували петицію про капітальний ремонт дороги Мшанець – Стрілки на сайті Кабміну та Львівської облради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *