ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні потяги і літаки можуть запустити раніше, ніж планували, – Мінінфраструктури

Соломія Головіна

|

Залізничне пасажирське сполучення в Україні запустять ще до 1 червня, а внутрішні авіаперельоти планують запустити до 15 червня. Про це зазначається у програмі «Сніданок з 1+1» із посиланням на міністра інфраструктури Владислава Криклія, передає УП.

 

У Міністерстві охорони здоров’я анонсували відновлення міжміського автобусного й залізного сполучення з 1 червня.

Криклій заявив, що поїзди запустять раніше, вже цього тижня, але точної дати не назвав.

Першими поїдуть приміські електрички. Далі – поїзди далекого сполучення: швидкісні експреси та нічні поїзди. Вони курсуватимуть передусім на південь. Також потяги поїдуть за кордон.

По областях, де епідемічна ситуація не дозволяє руху транспорту, поїзди проходитимуть «транзитом».

«Робити висадку можна, а підбирати пасажирів – з логіки прийнятих рішень воно буде не раціональним і наражатиме на небезпеку інших пасажирів. Треба пам’ятати, що транспорт – це не тільки підвищення мобільності, але і розповсюдження хвороби», – сказав посадовець.

За словами міністра, уже в цю середу чи четвер у продажі з’являться залізничні квитки.

Через карантин ціни на поїзди піднімати не будуть, але вони подорожчають на літній період, як завжди (у червні-серпні проїзд залізницею відбувається за підвищеним коефіцієнтом – плюс 7%).

Під час посадки у вагон буде температурний скринінг. Без маски в поїзд не пускатимуть.

«Я не думаю, що всі в масках будуть спати. Принаймні, коли ми будемо їхати у приміських електричках, всі будуть дотримуватися маскового режиму. Щодо купе і плацкартів, то там фіналізуються рішення, щоб родина могла підселятися – і там без обмежень. Якщо не родина, то тоді, можливо, з якимись додатковими обмеженнями. Зараз це рішення має фіналізуватися», – наголосив міністр інфраструктури.

Криклій повідомив, що запуск внутрішніх авіаперельотів теж планують перенести.

Повітряне сполучення між містами, де немає загрозливої ситуації із захворюванням на коронавірус, планують відкрити раніше, ніж анонсували. Тобто ще до 15 червня.

Як повідомляв Львівський портал, в Україні з 22 травня до 22 червня діятиме адаптивний карантин. Зокрема, місцевій владі дозволили вирішувати, чи пом’якшувати карантин, зважаючи на рівень захворюваності.

Детальніше про те, як в Україні збираються послаблювати карантинні обмеження, читайте тут. Зокрема, у планах з 1 червня відновити залізничне сполучення, а з 15 червня – відкривати аеропорти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *