ОСТАННІ НОВИНИ

Грузія відкликає свого посла в Україні для консультацій через призначення Саакашвілі

Вероніка Рой

|

Грузія відкликає свого посла в Києві для консультацій у зв’язку з призначенням колишнього президента Міхеіла Саакашвілі на посаду голови Виконавчого комітету реформ при президенті України. Про це у п’ятницю, 8 травня,  повідомив журналістам міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані, передає «Інтерфакс Україна».

 

«Це прийнята практика в дипломатичних відносинах, яка свідчить про виникнення певних проблем у двосторонніх  відносинах, тому для визначення майбутніх кроків потрібна консультація з послом», – сказав Залкаліані.

Водночас міністр зазначив, що, незважаючи не це рішення української сторони, «Грузія не розглядає питання розриву дипломатичних відносин або перегляду стратегічного партнерства».

Зазначимо, напередодні президент Володимир Зеленський призначив Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ, який входить до складу Національної ради реформ при президенті України.  Виконавчий комітет реформ – це допоміжний орган при президентові України, основним завданням якого є підготовка пропозицій щодо стратегічного планування реформ, їх узгодженого впровадження та моніторинг реалізації реформ.

Раніше для Саакашвілі в Києві готували посаду віце-прем’єра з реформ. Посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе заявив, що можливе призначення Саакашвілі на посаду віце-прем’єр-міністра України з реформ із великою ймовірністю буде сприйняте в Тбілісі як недружній і неприйнятний з боку стратегічного партнера крок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *