ОСТАННІ НОВИНИ

Навчальним закладам Львівщини передали ще 10 шкільних автобусів

|

У п’ятницю, 24 квітня,  двом  районам області та  трьом ОТГ вручили ключі від другої десятки шкільних автобусів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

Так, «Школярики» марки «ЕТАЛОН» отримали такі райони та громади:  Сокальський район – 5 автобусів, Турківський – 1, Щирецька ОТГ – 2, Розвадівська ОТГ – 1, Воютицька ОТГ – 1.

«Вчора ми передавали перших десять автобусів, сьогодні ще десять, а загалом для шкіл буде передано 54 «Школярики». Сьогодні Сокальщина отримує п’ять школяриків, це говорить про те, що попередні роки цей район фінансував заклади медицини, освіти і цього року районна адміністрація та рада акумулювали ресурс і виявили бажання придбати ці автобуси на умовах співфінансування, а це означає 30% від вартості. Для району – це великі гроші, але враховуючи консолідовану позицію керівництва району, сьогодні школярі матимуть саме п’ять автобусів і це є хороший приклад»,  – зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Автобуси придбали у межах Програми розвитку освіти Львівщини за кошти державного, обласного та місцевого бюджетів на умовах співфінансування.

Зокрема, кошти на автобуси 45% від суми заплатив державний бюджет, 25 % – обласний, 30 % – базові місцеві бюджети громад і районів. Загальна очікувана вартість «Школяриків» становить 100 млн 60 тис грн, з них 44 млн 559 тис 300 грн було виділено з державного бюджету, 25 млн 245 тис 700 грн – з обласного бюджету та 30 млн 255 тис грн – з місцевих бюджетів районів та ОТГ.

Як інформував Львівський портал, 23 квітня райони Львівської області отримали перші десять «Школяриків». Шкільні автобуси отримали: Буський, Городоцький, Яворівський райони та Кам’янко-Бузька ОТГ і Славська ОТГ.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *