ОСТАННІ НОВИНИ

В Україну повертаються лікарі, які боролись з коронавірусом в Італії

Вероніка Рой

|

В Україну після майже тритижневої роботи в лікарнях Італії повертаються українські медики, що допомагали боротися пандемією коронавірусу. Про це у Facebook повідомив посол України в Італії Євген Перелигін.

 

Українські лікарі працювали в медустановах італійських міст Пезаро та Урбіно.

«Рятуючи італійських пацієнтів, українські медики набули від італійських колег важливий досвід боротьби з Covid-19, який віднині слугуватиме для лікування хворих на коронавірус у нашій державі. Як вважають самі лікарі, найкращою оцінкою їх роботи в місцевих лікарнях стали щирі слова вдячності від простих місцевих мешканців, які на кожному кроці (від вулиць і до супермаркетів) впізнавали українських медиків і дякували за те, що українці так близько до серця сприйняли біду місцевих мешканців», – написав Євген Перелигін.

Нагадаємо, що 3 квітня президент України Володимир Зеленський підписав указ про допомогу Італії в боротьбі з пандемією коронавірусу. Документом передбачалося, що бригада українських медиків вирушить до Італії для допомоги в боротьбі з пандемією COVID-19 та обміну досвідом. Частина лікарів була визначена Міністерством охорони здоров’я України, інші – Міністерством внутрішніх справ. Відтак, Україна забезпечить оплату та захист лікарям, а італійська сторона – проживання та харчування.

Вже 4 квітня 20 українських медиків вирушили в Італію для допомоги у боротьбі з пандемією корнавірусу. Також До Італії на допомогу в складі делегації МОЗ вирушили і троє львівських лікарів.

Також ми інформували, що італійці піснями Руслани дякували українським лікарям, котрі приїхали допомогти боротися з пандемією коронавірусу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *