ОСТАННІ НОВИНИ

У МВС розповіли, як поліція на Великдень контролюватиме скупчення людей біля храмів

Вероніка Рой

|

На Великдень у разі скупчення людей біля храмів поліція діятиме в декілька етапів. Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

 

Радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт заявив, що правоохоронці не допустять скупчення людей біля храмів.

«Поліція в рамках домовленостей та на виконання постанови Кабінету міністрів про недопущення розповсюдження на території України COVID-19 в разі скупчення людей біля храмів буде діяти в декілька етапів. Перший етап – це роз’яснення серед громадян. У разі повторних порушень поліцейські будуть складати протоколи. Ми не дамо провокаторам організовувати масові заходи біля приходів», – зазначив Юрій Тандіт.

Він додав, що є повне розуміння ситуації та необхідності дотримуватися карантину і серед населення, і серед представників церков.

«За ці вихідні, в Вербну неділю, поліція злагоджено працювала з священнослужителями. Розглянуто 12 протоколів», – сказав Юрій Тандіт.

Зазначимо, раніше очільник Нацполіції Львівщини Василь Віконський повідомив, що на Великдень в област буде ще більше кількість нарядів поліцейських, які стежитимуть за дотриманням карантину.

Вже у неділю, 19 квітня, українці святкуватимуть Великдень. У зв’язку із карантином і ПЦУ, і УГКЦ закликали українців на Вербну неділю і Великдень залишатися вдома і дивитися онлайн-трансляції святкових богослужінь. Щодо освячення верби, пасок та інших продуктів, то віряни можуть робити це власноруч за допомогою свяченої води.

Однак якщо хтось захоче прийти до церкви, то потрапити всередину він не зможе, натомість доведеться стояти на вулиці і при цьому дотримуватись відстані 2 м одне від одного. За цим, а також за тим, аби біля храмів не було масового скупчення людей, стежитиме поліція. Всі деталі щодо того, як Україна святкуватиме Великдень в умовах карантину, читайте за цим посиланням.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський оприлюднив розклад онлайн-трансляцій святкових богослужінь на Великдень, які показуватимуть українські телеканали. З їх переліком можна ознайомитися тут.

За порушення карантину Верховна Рада України ввела штрафи розміром від 17 000 до 170 000 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *