ОСТАННІ НОВИНИ

Великдень вдома: Зеленський опублікував розклад трансляцій богослужінь

Вероніка Рой

|

Президент Володимир Зеленський оприлюднив розклад онлайн-трансляцій святкових богослужінь на Великдень, які показуватимуть на українських телеканалах. Про це йдеться на Facebook-сторінці глави держави.

 

«Ми маємо домовленості з українськими медіагрупами, тож ви зможете подивитися трансляцію богослужінь з усіх церков як на найбільш рейтингових, так і на інших телеканалах, включно з регіональними», – йдеться у повідомленн президента.

Отож, згідно із графіком:

  • на телеканалах «ICTV» та «UA:Першому» 19 квітня з 7:30 до 11:00 транслюватимуть богослужіння Української греко-католицької церкви;
  • на телеканалах «1+1» та «UA Першому» у ніч з 18 на 19 квітня з 23:30 до 3:00 показуватимуть богослужіння Православної церкви України;
  • телеканали «Інтер» та «Україна» з 23:00 18 квітня до 3:00 ночі 19-го квітня покажуть богослужіння УПЦ МП покажуть.

Нагадаємо, у вчорашньому відеозверненні Володимир Зеленський повідомив, що пік епідемії коронавірусу в Україні очікується на 20 числа квітня. Саме тому він закликав усіх українці залишатися вдома та дивитися святкові богослужіння онлайн.

Зазначимо, і ПЦУ, і УГКЦ закликали українців на Вербну неділю і Великдень залишатися вдома і дивитися онлайн-трансляції святкових богослужінь. Щодо освячення верби, пасок та інших продуктів, то віряни можуть робити це власноруч за допомогою свяченої води.

Однак якщо хтось захоче прийти до церкви, то потрапити всередину він не зможе, натомість доведеться стояти на вулиці і при цьому дотримуватись відстані 2 м одне від одного. За цим, а також за тим, аби біля храмів не було масового скупчення людей, стежитиме поліція. Всі деталі щодо того, як Україна святкуватиме Великдень в умовах карантину, читайте за цим посиланням.

Львівський портал писав, що незважаючи на заклики священнослужителів різних конфесій дивитись онлайн-богослужіння та освячувати вербу свяченою водою вдома, частина львів’ян все-таки прийшла у храми міста на Вербну неділю. При цьому люди стояли надворі та дотримувались дистанції одне між одним під наглядом поліції.

Крім цього у Нацполіції Львівщини запевнили, що на Вербну неділю порушень карантину серед священників не було.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *