Наступні тижні будуть вирішальними для Європи у боротьбі з COVID-19, – ВООЗ

Вероніка Рой

|

Наступні кілька тижнів будуть вирішальними у боротьбі з пандемією коронавірусу у країнах Європи. Про це заявив директор європейського офісу Всесвітньої організації охорони здоров’я Ганс Клуґе під час пресконференції, передає Укрінформ.

 

«Наступні кілька тижнів стануть вирішальними для Європи (у боротьбі з коронавірусом, – ред.)», – заявив чиновник.

За словами Клуґе, попри те, що у світі зафіксовано вже понад 2 мільйони випадків коронавірусу, у ВООЗ бачать позитивні зрушення у найбільш постраждалих європейських країнах, зокрема в Італії та Іспанії. Однак іншим країнам ще доведеться пережити пік захворювання. Він зауважив, що у таких країнах Європи, як Туреччина, Україна, Велика Британія відзначається зростання масштабів епідемії.

Клуґе наголосив, що не варто чекати швидкої перемоги над коронавірусом, й швидкого повернення до звичного життя.

«Не припускайтеся помилок. Попри весняну погоду ми й надалі перебуваємо посеред бурі», – зазначив він.

Зазначимо, раніше у ВООЗ заявляли, що країнам не потрібно поспішати зі скасуванням карантинних обмежень через COVID-19. Робити це варто поступово, при цьому враховуючи особливості коронавірусу.

Як повідомляв Львівський портал, станом на ранок 16 квітня у світі коронавірусом заразилися 2 083 607 осіб. Водночас COVID-19 забрав життя 134 632 людей, одужали – 510,666 осіб. Лідирують за кількістю хворих США, Іспанія та Італія.

В Україні ж підтверджено 4 161 випадок COVID-19. При цьому 116 людей померло, а 186 одужало.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *