ОСТАННІ НОВИНИ

США припиняють фінансувати ВООЗ

Соломія Головіна

|

США наразі зупиняють фінансування Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ). Про це заявив президент США Дональд Трамп, передає Громадське.

 

Він звинуватив ВООЗ в тому, що вона не змогла своєчасно інформувати про коронавірус, і тому організація «не впоралася зі своїм основним обовʼязком і повинна нести відповідальність».

«Реальність така, що ВООЗ не змогла своєчасно отримувати, перевіряти й ділитися інформацією в належний спосіб. ВООЗ не впоралася зі своїм основним обовʼязком і повинна нести відповідальність», – сказав Трамп.

Президент США також звинуватив ВООЗ у відтворенні «пропаганди» китайського уряду, який стверджував, що вірус не може передаватися від людини до людини.

«Інші країни та регіони, які слідували рекомендаціям ВООЗ і тримали свої кордони відкритими для Китаю, прискорили пандемію у всьому світі», – додав він.

Рішення про припинення фінансування ВООЗ попередньо діятиме до завершення розслідування реакції організації на спалах і поширення коронавірусу. Зазначимо, що на сьогодні США є найбільшим фінансовим донором ВООЗ, на другому місці – Китай.

Як повідомляв Львівський портал, США лідирує за кількістю інфікованих та померлих від коронавірусу.

Станом на ранок 15 квітня на COVID-19 захворіло вже майже 2 млн людей в світі. При цьому померли 126 753 осіб, а одужали 484 573.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *