ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'ян просять не йти на кладовища у поминальні дні

Соломія Головіна

|

Львів’ян закликають утриматись від відвідин кладовищ поки не завершиться карантин. У місті прийняли рішення про перенесення поминальних днів, адже Провідна неділя починається з другого тижня після Великодня і потрапляє на період карантину. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Нагадаємо, 10 квітня Рада Церков міста Львова надала рекомендації священнослужителям та мирянам усіх конфесій щодо святкування Великодня. Одне з них стосувалось перенесення поминальних днів: відвідини священнослужителями й мирянами кладовищ є можливим після закінчення карантину.

«Рада Церков спільно з міською радою Львова наполегливо рекомендує відвідувати кладовища після завершення карантину. Додатково ці пропозиції також затвердить міська комісія з питань ТЕБ і НС», – наголосив директор департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Євген Бойко.

Як відомо, на Великодні свята українців закликають залишатися вдома, аби уникнути розповсюдження коронавірусу. Детальніше про те, як Україна відзначатиме найбільше християнське свято, читайте у матеріалі Львівського порталу «Великодні свята під час карантину. Як українцям пропонують святкувати Вербну неділю та Пасху?».

За результатами опитування соціологічної групи «Рейтинг», Україні 85% людей не планують йти на Великдень до церкви.

Додамо, що 500 священників усіх християнських конфесій у Львові збираються перевірити на наявність коронавірусної інфекції. Майже половина з них вже пройшла тестування, з результатами можна ознайомитися тут.

Днями коронавірусну інфекцію виявили у священника з Червонограда Львівської області. Храм, у якому він служить, продезінфікували і закрили. А всіх людей, які контактували з отцем, просять самоізолюватись і при прояві симптомів негайно звертатись до сімейного лікаря.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *