ОСТАННІ НОВИНИ

УПЦ МП проведе богослужіння на Великдень, незважаючи на коронавірус

Ольга Денисяка

|

Предстоятель УПЦ (МП) митрополит Онуфрій заявив, що українці зможуть потрапити на великодні богослужіння, попри карантин. Про це йдеться у його зверненні у YouTube, передає Львівський портал.

 

«Цього року свято Святої Пасхи у нас особливе через вірусну хворобу, яка розповсюджується земною кулею. Тому сповіщаю вас, дорогі брати і сестри, що у храмах пасхальні богослужіння будуть звершуватися», – зазначив митрополит Онуфрій.

За його словами, віряни, які прийдуть на богослужіння, стоятимуть і молитимуться на вулиці, дотримуючись усіх необхідних санітарних норм. Ті ж, хто через хворобу або з якихось інших причин залишаться вдома на Великдень, зможуть побачити службу по телебаченню.

Службу від УПЦ (МП) транслюватимуть на телеканалах «Україна» та «Інтер».

Митрополит додав, що коронавірус – це випробування від Господа за гріхи людей.

Як писав Львівський портал, у Києво-Печерській лаврі виявили більше 90 хворих на коронавірус. Через це святиню закрили на карантин. Також від коронавірусу помер 40-річний монах із Почаївської лаври.

Додамо, що на Великодні свята українців закликають залишатися вдома, аби уникнути розповсюдження коронавірусу. Детальніше про те, як Україна відзначатиме найбільше християнське свято, читайте у матеріалі Львівського порталу «Великодні свята під час карантину. Як українцям пропонують святкувати Вербну неділю та Пасху?».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *