ОСТАННІ НОВИНИ

Сторона обвинувачення не зверталася щодо затримання Тетяни Чорновол, – ДБР

Соломія Головіна

|

Державне бюро розслідувань стверджує, що сторона обвинувачення не просила суд про затримання екснардепки Тетяни Чорновол. Про це йдеться у заяві ДБР щодо «справи Чорновол».

 

Як наголошується, її затримання після оголошення повідомлення про підозру за відсутності дозволу слідчого судді на її затримання неможливе.

«Про такий дозвіл на затримання сторона обвинувачення не зверталася», – наголосили у ДБР.

При цьому у повідомленні зазначається, що Тетяна Чорновол не підозрюється (обвинувачується) у організації чи участі у масових протестах.

«Інформація, озвучена Чорновол Т. про те, що їй інкримінується вчинення злочинів, передбачених ст. 170, 294, 146, 122, 121, 125, 126 КК України, є недостовірною», – наголошують у ДБР.

Зокрема, ДБР закинуло ексгенпрокурору Юрію Луценку незаконність прийняття ним процесуальних рішень у цьому провадженні, де він є свідком:

«Повідомлення Луценка Ю. про його особисту присутність під час подій, пов’язаних з підпалом офісу «Партії регіонів» вказує на незаконність прийняття ним процесуальних рішень у цьому провадженні, де він є свідком та може свідчити про конфлікт інтересів при прийняття рішення про зміну підслідності у кримінальному провадженні».

Також у відомстві зазначили, що відповідно до матеріалів кримінальних проваджень та встановленої хронології подій, розстріли на Майдані та прилеглих вулицях у Києві 18 лютого 2014 року розпочалися після підпалу офісу «Партії регіонів».

Як повідомляв Львівський портал, ДБР повідомило колишній народній депутатці Тетяні Чорновол про підозру в умисному вбивстві внаслідок підпалу партійного офісу «Партії регіонів» у 2014 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *