ОСТАННІ НОВИНИ

У МОЗ прогнозують, що коронавірус може стати сезонною хворобою

Вероніка Рой

|

Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко вважає, що коронавірусна хвороба може стати сезонним захворюванням і повертатиметься циклічно. Про це він сказав в інтерв’ю LB.

 

«Думаю, до жовтня всі країни вже будуть підготовлені зовсім інакше. Чому я кажу про жовтень – на мою особисту думку, коронавірусна хвороба все ж стане сезонним захворюванням і буде повертатися циклічно», – сказав Віктор Ляшко.

За його словами, потрібно подивитися, як вірус буде мутувати, і як імунітет з цими мутаціями справлятися

«Якщо ми будемо мати стійкий імунітет до цього віруса і мутації не будуть спричиняти хворобу – це один варіант розвитку подій. Якщо кожна нова мутація буде призводити до виникнення нової хвороби, що ж, тоді нам доведеться жити в нових біологічних реаліях», – пояснив заступник міністра охорони здоров’я.

Також Віктор Ляшко висловив надію, що все ж таки буде вакцина або препарати для лікування корона вірусної інфекції.

Як писав Львівський портал, станом на ранок 13 квітня в Україні діагноз «коронавірус» підтвердився у 3 102 людей. Лідер за захворюваністю є Київ, далі йде Чернівецька область.

У Львівській області вже офіційно зафіксували 124 хворих на COVID-19, серед них є 5 смертельних випадків. Також шестеро хворих на COVID-19 в області встигли одужати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *