ОСТАННІ НОВИНИ

Впевнена на 80%, що вакцина від буде COVID-19 буде готова у вересні, – професорка Оксфордського університету

Соломія Головіна

|

Професорка Оксфордського університету Сара Гілберт, яка очолює групу вчених, що розробляє вакцину від коронавірусу, заявила про можливість створення вакцини від коронавірусу у вересні 2020 року. На це вона дає 80-відсоткову ймовірність. Про такий оптимістичний прогноз науковиця розповіла виданню The Times, інформує Громадське.

 

Гілберт, яка є професоркою вакцинології, каже, що «на 80% упевнена» у тому, що вакцина, яку вона створює разом з командою, буде працювати. Вчені упродовж двох тижнів розпочнуть тестувати вакцину на людях.

«Це не просто передчуття, з кожним тижнем у нас з’являється все більше даних», – сказала вона.

Гілберт зазначила, що сценарій, коли вакцина буде готова вже у вересні, можливий, «якщо все піде ідеально», але водночас додала: «Ніхто не може обіцяти, що це спрацює».

Як зазначає видання, уряд Великої Британії вже заявив, що готовий фінансувати виробництво мільйонів доз будь-якої вакцини, якщо буде доведено, що вона працює.

Як повідомляв Львівський портал, станом на ранок 11 квітня в світі коронавірусом інфікувалося вже 1 709 593 людини, померло – 103 506 осіб, а одужало – 382 012 пацієнтів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *