ОСТАННІ НОВИНИ

На Донбасі у суботу поранення отримали троє військових

Соломія Головіна

|

У суботу, 11 квітня, на Донбасі отримали поранення троє українських військовослужбовців. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі Операції об’єднаних сил.

 

Як зазначають у штабі, протягом 11 квітня збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями міномети та ствольну артилерію.

Від початку доби противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібр 120 мм 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

При цьому у штабі ООС наголошують, що рішучими діями та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів Об’єднані сили припинили ворожу активність.

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» було зафіксовано п’ять ворожих обстрілів.
Зранку російські найманці з напрямку населеного пункту Голубівське двічі відкривали вогонь по наших захисниках поблизу Новотошківського. В бік підрозділів Об’єднаних сил ворог випустив чотири артилерійські снаряди 122-го калібру та 28 мін 120-го калібру, а також застосував автоматичні станкові гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.
По обіді з мінометів 120-го і 82-го калібрів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів противник тричі обстріляв позиції оборонців України поруч з Новозванівкою.
По опорних пунктах окупантів, з яких вівся вогонь, українські підрозділи відповіли зі штатного озброєння. Завдяки мужності та рішучості військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил ворог був змушений припинити свої злочинні дії.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» збройні формування Російської Федерації з гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру обстріляли наших захисників неподалік Славного і Широкиного.

Як зазначили у штабі ООС, внаслідок злочинних дій російських окупантів троє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил отримали поранення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *