ОСТАННІ НОВИНИ

Моторошне вбивство двох підлітків із Золочева: поліція розповіла деталі

Вероніка Рой

|

У вівторок, 31 березня, правоохоронці затримали наркоторговців, яких підозрюють у вбивстві двох неповнолітніх із Золочева. Поліцейські встановили, що підозрювані могли спланувати злочин заздалегідь. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

Зазначимо, заява про зникнення двох підлітків з міста Золочів – 16-річної дівчини та 17-річного юнака надійшла у поліцію 17 березня. Проте вже 31 березня очільниця прокуратури Львівщини Ірина Діденко повідомила, що було розкрито вбивство двох неповнолітніх.

Поліцейські встановили, що зниклих юнака та дівчину вбили, а до скоєння цього злочину причетні двоє мешканців Золочева, котрі через Інтернет реалізовували канабіс на території Львова та Золочева за допомогою так званих закладок.

«Зловмисники ретельно спланували вбивства – вибрали місце у лісі неподалік села Підгірці, викопали яму, приготували знаряддя скоєння злочину та бензин для спалення тіл. 15 березня вони заманили юнака та дівчину у ліс, забили їх битою до смерті, тіла скинули у яму, облили бензином, підпалили та закопали», – розповів начальник Нацполіції Львівщини Василь Віконський.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили знаряддя скоєння вбивств, револьвер, наркотичні засоби, частина яких була розфасована та готова до реалізації, а також електронні ваги, пакети та інші речові докази. Все вилучене скеровано на експертне дослідження.

31 березня поліцейські затримали причетних до вбивств та торгівлі наркотичними засобами у порядку статті 208 Кримінального кодексу України, невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.

Слідчі повідомили затриманим про підозру в скоєні злочинів, передбачених п. 1 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).  Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – довічне позбавлення волі.

Фото: поліція Львівщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *