ОСТАННІ НОВИНИ

У місті Ухань встановили першу людину з коронавірусом

Ольга Денисяка

|

Першою пацієнткою з коронавірусом у китайському місті Ухань була продавчиня креветок на місцевому ринку морепродуктів. Про це повідомляє китайське видання Sina, передає hromadske.

 

Так, 11 грудня у продавчині підвищилась температура і вона звернулась за медичною допомогою. Вона розповіла, що зазвичай їй ставало легше після ін’єкції ліків, але на цей раз не допомогли навіть два уколи.

За 5 днів жінка звернулась до лікарні Хуачжунського університету науки та технологій.

За інформацією комітету з охорони здоров’я Уханя, до 31 грудня 27 людей інфікувалися коронавірусом. 24 із них контактували з ринком морепродуктів.

Крім того, вдалося знайти першого інфікованого, який не мав стосунку до ринку. Це чоловік на прізвище Чен. 16 грудня у нього піднялась температура і він звернувся до лікарні.

Чен розповів, що не відвідував ринок, а від його помешкання до ринку 30 кілометрів. За його словами, протягом півтора місяця перед зараженням їздив тільки на роботу. Він припустив, що міг заразитися у метро.

Водночас газета South China Morning Post писала, що перший випадок зараження коронавірусом в Китаї виявили 17 листопада. Тоді захворів 55-річний житель провінції Хубей.

Львівський портал повідомляв, що станом на вечір, 25 березня, коронавірус забрав життя 20 912 людей. Найбільше померлих зафіксовано у Італії – 7503 людей та ще 3445 осіб у Іспанії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *