ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові висадять Парк живої пам’яті Героїв

Соломія Головіна

|

У Львові вирішили створити Парк живої пам’яті Героїв. Колективний запит від низки депутатів під час сесійного засідання Львівської  міськради сьогодні, 5 березня, озвучила Олена Пасевич, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«В усі часи існування України було місце для наших героїв. Пам’ять про цих людей, безумовно, живе доти, поки ми про них пам’ятаємо. На жаль, останні роки стали найбільшою болючою та гіркою сторінкою нашої історії, оскільки вони пов’язані з подіями на Сході України, російською агресією і загибеллю великої кількості наших дуже гідних людей», – зазначила вона.

Як наголосила депутатка, рідні загиблих воїнів запропонували створити Парк живої пам’яті, де б вони змогли висадити дерева на згадку про полеглих захисників.

«Дуже цінно, що у нас у Львові є Личаківський цвинтар, і багато патріотичних заходів відбувається саме там. Але сім’ї загиблих хочуть збиратися не тільки на цвинтарі, вони просять про створення Парку живої пам’яті… Родичі висадять дерева, які, можливо, за своє життя так і не встигли посадити загиблі», – сказала Олена Пасевич.

Відтак міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення структурним підрозділам мерії визначитись із ділянкою під облаштування майбутнього парку.

Нагадаємо, в кінці серпня 2019 року у Львові урочисто відкрили Меморіал Героїв Небесної Сотні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *