ОСТАННІ НОВИНИ

29 мільйонів українців уклали декларації із сімейними лікарями, – МОЗ

Вероніка Рой

|

Станом на сьогодні в Україні декларації із сімейними лікарями підписали 29 мільйонів людей. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

 

Вона нагадала, що через місяць почнеться наступний крок змін в системі надання медичної допомоги. Зокрема, запрацює Програма медичних гарантій

«Маючи направлення сімейного лікаря, можна буде отримувати оплачену державою амбулаторну і стаціонарну медичну допомогу, хірургічне втручання, пройти обстеження, зробити вакцинацію, аналізи, діагностику, отримати ліки», – написала Зоряна Скалецька.

За її словами, сьогодні вже 29 млн українців уклали декларацію з сімейним лікарем.

«Звертаюся до тих, хто цього ще не зробив – обрати свого сімейного лікаря.Сімейний лікар – це не лише направлення до вузьких спеціалістів. Сімейний лікар – це той, хто має дати пораду як вести здоровий спосіб життя, як розібратися в календарі щеплень, як краще запобігати поширенню тих чи інших захворювань, особливо в період підвищення епідемічного порогу грипу, як розібратися в симптомах тих чи інших захворювань. Тобто, сімейний лікар буде порадником і підтримкою для того, щоб ви були здорові та менше хворіли», – додала міністерка охорони здоров’я.

Зазначимо, у Львові декларації із сімейним лікарем, терапевтом або педіатром підписали близько 660 тисяч містян, що становить близько 86,6% приписного населення.

Нагадаємо, 1 квітня в Україні стартує другий етап медичної реформи, який стосуватиметься закладів вторинної допомоги. Про те, які зміни чекатимуть українців навесні у медицині, лікування яких хворіб і станів буде безоплатним, що потрібно для того, щоб гарантовано отримати безкоштовну медпослугу, а кому все-таки доведеться платити, читайте у нашому матеріалі: «Безкоштовні пологи, лікування інфаркту та інсульту: все, що треба знати пацієнтам».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *