ОСТАННІ НОВИНИ

У Росії заочно засудили Гриценка до шести років колонії

Ольга Денисяка

|

Суд у Москві заочно засудив колишнього міністра оборони України та лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка до 6 років колонії «за заклики до терактів в Росії», повідомляє hromadske.

 

Прокурор просив для Гриценка дев’ять років колонії й заборонити йому чотири роки після звільнення розміщувати звернення та інші матеріали в Мережі.

У Росії Гриценка звинуватили у «публічних закликах до здійснення терористичної діяльності на території Російської Федерації з використанням засобів масової інформації» (ч. 2 ст. 205.2 КК РФ).

Як повідомляв Львівський портал, минулого року Слідчий комітет РФ попросив суд заочно заарештувати колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка, адже звинувачує його у публічних закликах до здійснення терористичної діяльності у Росії.

Своєю чергою Анатолій Гриценко заявив, що звинувачення, які висунули проти нього у Росії, є явною політикою і інформаційним ударом проти нього та його команди.

Нагадаємо, Анатолій Гриценко був кандидатом у президенти на виборах-2019, однак не потрапив до другого туру.  Згодом він заявив, що більше не балотуватиметься на пост глави держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *