ОСТАННІ НОВИНИ

Гриценко відреагував на його розшук в Росії

Наталя Дуляба

|

Лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко вважає, що звинувачення, які висунули проти нього у Росії, є явною політикою і інформаційним ударом проти нього та його команди. Про це він заявив Громадському, передає Львівський портал.

 

«Я думаю, що Росія дуже хотіла би, щоб українська політика була слабкою і українські політики були слабкими, незалежно від того, чи то в парламенті, чи в урядових структурах, щоб повзали на колінах і їздили до них за консультаціями», – сказав Анатолій Гриценко.

Він заявив, що не належить до числа таких політиків.

«Я належу до тих людей, які точно будуть відстоювати національні інтереси України, а не йти на якісь поступки чи «коврижки» з боку Росії. Очевидно, вони відчули, що після виборів наша партія буде представлена і в парламенті, і в уряді, і тому вирішили ударити таким чином інформаційно», – зазначив екс-кандидат у президенти.

Водночас Гриценко вважає, що оголошення його в міжнародний розшук могло б вплинути на його зарубіжні поїздки. Втім політик наголосив, що в таких діях російської влади немає жодної змістовної позиції.

«Це явна політизація і політичне забарвлення. В таких випадках, навіть коли оголошується розшук через Інтерпол, врешті-решт, в Інтерполі є структури, які аналізують, і коли вбачають в тому політичне забарвлення, то вилучають із розшуку. Ми це все переживемо, тиск з боку Росії жодним чином не вплине ні на мою позицію, ні на позицію нашої команди», – підсумував Гриценко.

Як повідомляв Львівський портал, Слідчий комітет РФ попросив суд заочно заарештувати колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка, адже звинувачує його у публічних закликах до здійснення терористичної діяльності у Росії.

Анатолій Гриценко був кандидатом у президенти на виборах-2019, однак не потрапив до другого туру. Нещодавно він заявив, що більше не балотуватиметься на пост глави держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *