ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС виділив Україні 25 мільйонів гривень на діджиталізацію

Вероніка Рой

|

Уряд України підписав з представниками Європейського Союзу нову Програму підтримки електронного урядування та цифрової економіки в Україні на 25 мільйонів євро. Про це у Telegram повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Як пояснив Олексій Гончарук, це міжнародна технічна допомога, що надається Міністерству цифрової трансформації на підтримку прєектів із цифровізації.

«Україна прагне активно впроваджувати главу про електронні комунікації Угоди про асоціацію… Діджиталізація – це, перш за все, перемога над корупцією. Мета нашого уряду – оцифрувати 100% державних послуг до 2024 року. А вже в 2020 році – перевести в цифру 80% найпопулярніших державних послуг», – написав прем’єр-міністр.

Згодом міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram розповів на що саме витратять 25 мільйонів гривень. За його словами ці гроші буде витрачено на:

  • додаток «Дія» і реалізацію порталу «Дія»;
  • оптимізацію адміністративних послуг та їх цифровізацію;
  • покращення реєстрів та забезпечення якісного та захищеного обміну даними між ними;
  • розвитку широкосмугового та мобільного інтернету, щоб якісний зв’язок був у кожному українському селі, незалежно від його розміру та віддаленості;
  • впровадження прогресивних технологій електронної ідентифікації.

Нагадаємо, 6 лютого в Україні офіційно запустили мобільний додаток «Дія». Це – онлайн-сервіс державних послуг, який має полегшити життя українців і трансформувати Україну в цифрову державу. Детальніше про те, як нинішня влада планує діджиталізовувати Україну, читайте у матеріалі Львівського порталу: «Держава в смартфоні». Які держпослуги українцям надаватимуть онлайн».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *