ОСТАННІ НОВИНИ

5-поверхівка замість скверу: Академія наук через суд відновила містобудівні умови на житло на Горбачевського

Наталя Дуляба

|

Карпатське відділення Інституту геофізики ім. С. І. Субботіна НАН України через суд відновило скасовані торік містобудівні умови та обмеження на будівництво 5-поверхівки на вул. Горбачевського, 19. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, передає Львівський портал.

 

Містобудівні умови та обмеження на будівництво на вул. Горбачевського, 19 житла Академія наук поновила через суд у вівторок, 11 лютого.

Тут на ділянці площею 0,39 га, яка належить цьому закладу, знаходиться навчальний корпус, втім на його місці хочуть збудувати 5-поверховий житловий будинок.

Відповідні містобудівні умови та обмеження Карпатське відділення Інституту геофізики ім. С. І. Субботіна НАН України отримало ще у 2015 році. Однак у травні минулого року виконавчий комітет Львівської міськради їх скасував, адже Академія наук, готуючись до будівництва, самовільно зрізала тут дерева.

Через це будівництво в історичному ареалі Львова виник скандал, тож у мерії заявили, що не дадуть на вул. Горбачевського, 19 зводити житло. Натомість тут мали облаштувати сквер.

«Не буду надавати оцінку, тут все і так зрозуміло. Наша позиція буде. Скоро. Радикальними рішеннями», – прокоментував Андрій Москаленко відновлення містобудівних умов та обмежень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *