ОСТАННІ НОВИНИ

Громаді повернули вкрадене приміщення в центрі Львова

Андрій Котенський

|

Державі повернуто нежитлові приміщення на площі Ринок, 42, вартістю понад 7 мільйонів гривень які у 2015 році незаконно вибули із власності громади Львова. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Прокуратури Львівщини.

 

За даними відомства, львівська місцева прокуратура пред’явила до суду позов в інтересах держави про витребування нежитлових приміщень у центрі Львова , а саме – площі Ринок, 42, загальною площею 147,8 кв.м.

Стало відомо, що спірні приміщення перебували раніше у комунальній власності, проте «23 жовтня 2015 року Франківський районний суд незаконно задовільнив позов фізичної особи до Львівської міської ради та нерухоме майно, вибуло з власності територіальної громади».

«Нежитлові приміщення знаходяться в межах історичного ареалу та взяті під охорону ЮНЕСКО. Відтак, розглянувши позов прокурорів, закцентувавши увагу на фактах, касаційний суд скасував попередні рішення суду та постановив передати дані приміщення на користь державі», – наголосили у позовній заяві прокурори.

У поверненій кам’яниці планують створити мистецький простір.

Раніше Львівський портал повідомляв про «Аферу століття» у Львові, до якої причетні працівники мерії. Так спеціалісти управління комунальної власності Львівської міської ради виявили, що десятки комунальних приміщень Львова перереєстровані на приватних осіб – підприємиць Ірину Сандул та Людмилу Малькову. Вони разом із своїми колегами, скориставшись відсутністю реєстру комунального майна, незаконно відчужили об’єкти комунального майна. На частину із приміщень суд одразу наклав арешт, а протягом року частину із приміщень було повернуто міськраді. Окрім того, суд заарештував двох фігурантів цієї справи, проте одного з них відпустив під заставу. Також у липні 2017 року правоохоронці проводили обшуки у кабінетах чиновників ЛМР у цій справі.

У січні 2020 року стало відомо, що раптово помер другий ключовий фігурант «Афери століття» у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *