ОСТАННІ НОВИНИ

Чекаємо від Польщі відновлення оскверненої могили воїнів УПА на горі Монастир, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна очікує від Польщі відновлення оскверненої могили вояків УПА на горі Монастир, що в Підкарпатському воєводстві, та взяття її під захист. Про це він сказав на спільній з президентом Польщі Анджеєм Дудою пресконференції в Освенцимі, пише Уніан.

 

Зеленський відзначив, що домовився з президентом Польщі й надалі розбудовувати та зміцнювати стратегічні відносини і партнерство між країнами.

«На мою думку, нам вдалося знизити градус емоцій навколо спільного трагічного минулого, і сьогодні з відкритим серцем наші країни рухаються вперед у майбутнє», – заявив він.

«Україна розблокувала мораторій на пошукові роботи, і польські експерти провели перші розкопки у Львівській області. Наступним кроком буде відновлення польською стороною пошкодженої української могили на горі Монастир та взяття її під захист», – додав Володимир Зеленський.

Як повідомляв Львівський портал, 20 січня стало відомо, що в Польщі на горі Монастир (Підкарпатське воєводство), що неподалік кордону з Україною, вандали знищили меморіальну таблицю на могилі вояків УПА. До цього її вже руйнували у 2015 році.

На горі Монастир розташована могила-курган 62 воїнів УПА, два кам’яні хрести 1940-х років із вирізьбленими зображеннями тризуба, а також сучасний пам’ятник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *