ОСТАННІ НОВИНИ

Колишня «радикалка» купила приміщення в центрі Жовкви майже за 2 млн грн

Наталя Дуляба

|

Нежитлове приміщення площею майже 28 кв м, яке розташоване у самому центрі Жовкви, на аукціоні продали за 1,8 млн грн. Його придбала Наталія Гевак, яка у 2015 році хотіла потрапити у Жовківську міську раду від Радикальної партії Олега Ляшка. Про це свідчать результати торгів, розміщені на Prozorro.sale, передає Львівський портал.

 

На аукціон Жовківська міська рада виставила нежитлове приміщення першого поверху площею 27,8 кв м, яке розташоване у двоповерховій будівлі на вул. Львівській, 30, а це – в самому центрі міста. Відразу поруч розташований Домініканський монастир і Жовківська РДА.

Саме приміщення не використовували близько двох років, воно потребує ремонту. Також до нього є окремий вхід. Стартова ціна об’єкта становила 212 040 грн.

Загалом на аукціон, який відбувся 20 січня, подались аж 39 учасників, практично всі вони є фізичними особами.

Під час торгів вартість приміщення на вул. Львівській, 30 зросло практично в дев’ять разів – до 1,8 млн грн. Тобто ціна 1 кв м становить майже 65 000 грн.

Перемогу здобула Наталія Гевак, яка запропонувала 1 800 013 грн, що лише на 2 грн більше від кінцевої ставки іншого учасника. Зараз Жовківська міськрада готується підписати із нею договір.

(Натисніть на зображення для збільшення)

«Така вартість приміщення перевершила всі наші сподівання. Коли готував документи щодо лоту, то думав: круто, залучимо до міського бюджету близько 1 млн грн, що є немалою сумою. А тут – 39 учасників і цілих 1,8 млн грн за приміщення площею 28 кв м! Це дуже добре для бюджету Жовкви, ми “переплюнули” Львів і багато інших міст», – прокоментував аукціон секретар Жовківської міськради Андрій Мазан.

Зазначимо, у Львові теж активно продають комунальне майно, що розташоване у центрі міста. До прикладу, торік мерія продала приміщення на площі Ринок загальною площею майже 85 кв м за 6 млн грн. Хоча влітку 2019-го ще один об’єкт на площі Ринок придбали аж 116 млн грн, ця сума стала своєрідним рекордом у продажі елітної нерухомості Львова.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, 38-річна Наталія Гевак є мешканкою Жовкви. Із 2011 року і донедавна вона була фізичною особою-підприємцем, займалась роздрібною торгівлею одягом.

На місцевих виборах у 2015 році Наталія Гевак балотувалась у Жовківську міську раду від Радикальної партії Олега Ляшка. Її тесть Юліан Гевак має сімейний аграрний бізнес, у якому працює Іван Гевак – брат чоловіка Наталії Гевак. У 2018 році Антимонопольний комітет оштрафував їхні фірми ПП «Агролеон-Захід» і «Аква-Біл» за змову на закупівлі добрив і заборонив брати участь у відкритих торгах на три роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *