ОСТАННІ НОВИНИ

На Донбасі від ворожих обстрілів загинув український захисник

Соломія Головіна

|

Упродовж нинішньої доби збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів загинув український військовий. Про це Львівському порталу повідомили у пресцентрі ООС.

 

Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, БПЛА, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
Окрім цього, була присутня снайперська активність.

П’ять обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», а саме: неподалік населеного пункту Піски – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; поблизу Василівки – з великокаліберного кулемету; два рази поруч з населеним пунктом Павлопіль – з БПЛА противник скинув 6 гранатометних пострілів ВОГ-17 калібру 30 мм; поруч з Авдіївкою – зі снайперської гвинтівки.

Чотири обстріли противник здійснив в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», а саме: поблизу Світлодарська – з міномету калібру 82 мм ворог випустив 2 міни; два рази неподалік населеного пункту Оріхове – з артилерії калібру 152 мм – 6 снарядів, 120-мм міномету – 27 мін; поруч з Новотошківським – з міномету калібру 120 мм – 14 мін та автоматичних станкових гранатометів.

При цьому зазначається, що 15 січня внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув.

Зауважимо, що минулої доби, 14 січня, поранення отримало двоє українських захисників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *