ОСТАННІ НОВИНИ

Як налаштуватись на роботу після свят. ТОП-5 порад

Вероніка Рой

|

Все хороше коли-небудь закінчується. Бенгальські вогники згасають, олів’є доїдається, а короткострокова відпустка на новорічні свята добігає кінця. Есперти hh.ua підготували п’ять простих, але дієвих порад, які допоможуть влитись у робочий графік максимально безболісно.

 

  1. Почніть готуватись до поновлення робочого режиму ще до початку вихідних

Оце горезвісне «давайте після свят» може зіграти поганий жарт. Адже, скоріш за все, відкладаються неприємні завдання. Які від того, що їх відтерміновувати, не стануть більше подобатись. Ба більше: складні завдання як сніжний ком. З плином часу вони тільки зростають і стають усе складнішими для вирішення. Тому, аби після закінчення святкового періоду не було нестерпно боляче за всі відкладені справи, ладнайте з ними по мірі їх надходження. Як варіант: можете придумати собі певну винагороду. Наприклад, якщо ви виконаєте всі пункти з вашого робочого to-do list до початку свят, то порадуєте себе незапланованою поїздкою чи омріяним смаколиком.

  1. Намагайтесь не збивати режим під час відпочинку

Святковий час – ідеальний період, щоб спати досхочу, чи не так? Ні, не так. Чим більше ви відійдете від звичного режиму, тим складніше буде до нього повертатись.

  1. Light-режим після свят

Навіть найзатятішим трудоголікам деякий час (орієнтовно тиждень) варто втриматись від перепрацювань та режиму непомірної багатозадачності. Складіть список пріоритетних завдань на найближчий час та слідуйте йому. Тобто не варто одразу звалювати на себе занадто багато, призначати купу зустрічей та засиджуватись в офісі до пізнього часу. І не варто картати себе за складнощі з адаптацією до робочого режиму. Це абсолютно нормальна ситуація. І ви в ній не самі. Одразу після відпочинку включитись у роботу можуть тільки найстійкіші (18% учасників дослідження hh.ua | grc). А от більшості потрібен принаймні якийсь адаптаційний період. Так, 70% опитаних зазначили: для повернення до трудових буднів їм знадобиться день, кілька днів або навіть тиждень.

  1. У новий рік зі здоровим харчуванням

Коли алкогольно-харчова вакханалія закінчується, варто певний час слідувати засадам правильного харчування. Тобто дотримуватись збалансованої дієти, уникати смаженого, жирного та цукру. Можна навіть зробити розвантажувальний день на свіжих овочах та фруктах чи спробувати інтервальне голодування. І в будь-якому разі варто утримуватись від пізніх калорійних вечерь та непомірної кількості кави протягом дня. Такий режим полегшить роботу вашому організму та дасть йому змогу сфокусуватись на адаптації до нового режиму.

  1. Згадайте, чому вам подобається ваша робота

А якщо всі вищезгадані поради вам не допомогли, можливо, ви вже перегоріли на поточній роботі? Цей стан часто супроводжується нетерплячим очікуванням вихідних чи відпустки та практично панічного страху перед понеділком і першим робочим днем.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *