ОСТАННІ НОВИНИ

За грудень львів’яни заплатять на 26% менше за опалення і на 20% – за гарячу воду

Ольга Денисяка

|

Сьогодні, 3 січня, виконавчий комітет вирішив зменшити львів’янам ціну на опалення на 26%, а на гарячу воду – на 20%. Це пов’язано зі зниженням ціни на газ. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

В середньому у квитанціях кожна сім’я отримає від 100 до 300 гривень менше. Це залежатиме від квартири, квадратних метрів і спожитого газу за місяць.

«Такі нарахування отримають дві категорії населення: ті, хто мають централізоване опалення, та бюджетні організації, серед яких – школи, садочки, поліклініки та лікарні», – зазначила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Також виконком звернувся до НКРЕКП (Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг), з проханням провести виїзне засідання у Львові для визначення справедливого тарифу за тепло, з урахуванням постанови уряду.

Нагадаємо, уряд ухвалив рішення, яке дозволяє зменшити суму в платіжці за тепло до 30%. Відтак теплопостачальники почали переглядати тарифи, використовуючи інструмент, який надали місцевій владі.

До урядової ініціативи щодо зниження тарифів на тепло вже долучились 20 українських міст.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *