ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада Львова віддасть у приватні руки майже 1,5 га землі. Серед них – правоохоронці

Наталя Дуляба

|

Цього четверга, 26 грудня, сесія Львівської міськради розглядатиме питання про надання громадянам у власність 22 присадибних земельних ділянок загальною площею 1,4 га в урочищі Збоїща. Серед осіб, які хочуть отримати землю, – поліцейські, правоохоронці при посадах, прокурорка, працівники міграційної служби. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Так, сесія міськради Львова затверджуватиме проєкт землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надання цих ділянок громадянам, які є членами садівничого товариства «Дружба-68».

Мова йде про земельні ділянки загальною площею 1,4 га в урочищі Збоїща. Їх у власність отримають 22 громадяни для будівництва та обслуговування індивідуальних житлових будинків. Ці землі належать до земель житлової і громадської забудови, входять у зону Ж-1 – зону садибної забудови Шевченківського району.

Зазначимо, що всі ділянки розташовані одна біля одної на окраїні Львова, неподалік села Малехів Жовківського району. Нині на цій території немає жодних будівель чи споруд, тут ростуть дерева і кущі.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Дозвіл на виготовлення проєктів землеустрою на ці землі членам садового товариства «Дружба-68» мерія дала ще влітку 2017 року. Втім тоді у списку було 25 осіб, тепер він звузився до 22-ох. Кожен із них отримає у власність по земельній ділянці площею 0,05 чи 0,06 га.

Як вдалося з’ясувати Львівському порталу, серед осіб, що отримають у власність по земельній ділянці, є поліцейські, правоохоронці при посаді, прокурорка, працівники міграційної служби, а також учасник АТО, який вже отримував із бюджету Львова 100 000 гривень допомоги. Зокрема у списку фігурують особи, ім’я, прізвище і по батькові яких повністю збігаються:

Роман Рибіцький або людина з таким ж ім’ям очолює Львівське управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Петро Музика – заступник начальника управління – начальник відділу Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Яків Олексишин – співвласник ТОВ «Лео Компані», який вочевидь товаришує із правоохоронцями. Так, він давав у користування власний автомобіль Toyota Camry 2018 року випуску колишньому головному прокурору Львівщини Юрію Квятківському. Також на машині Олексишина Mercedes-Benz E350 CDI торік їздив заступник начальника відділу Управління захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України Ігор Хольвінський.

Тетяна Карпова – прокурорка Львівської місцевої прокуратури №2. Вона, до речі, разом зі сім’єю з початку 2018 року користується квартирою у Львові, яка належить Львівській міськраді.

Ярослав Сало – начальник відділу організації діяльності та контролю якості надання адміністративних послуг Державної міграційної служби України у Львівській області; його дружина Світлана Шай та, ймовірно, батько Семен Сало.

Олег Сало – заступник начальника управління – начальник відділу міграційного контролю та адміністративного провадження Державної міграційної служби у Львівській області.

Христина Кукурік – головний спеціаліст відділу з питань імміграції Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області.

Павло Гуля – старший оперуповноважений в ОВС управління захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Націонполіції України.

Мар’яна Підсадоча – дружина старшого оперуповноваженого управління захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України Володимира Підсадочого.

Роман Циганський – львів’янин, учасник АТО. Був одим із перших бійців, яким Львівська міська рада у 2016 році виділила 100 000 гривень матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових потреб. Тоді ця міська програма передбачала організаційно-правову допомогу в отримані земельної ділянки за межами Львова або матеріальну допомогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *