ОСТАННІ НОВИНИ

Прокурори САП вручили підозру Садовому

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 21 листопада, представники спеціалізованої антикорупційної прокуратури вручили підозру по справі індустріального парку в Рясне міському голові Львова Андрію Садовому. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

«Щойно прокурори Холодницького (керівник САП, – ред.) вручили мені повідомлення про підозру. В 2015 році місто Львів на відкритому інвестиційному конкурсі залучило інвестора — компанію CTP. Від цієї компанії за землю ми отримали 54 млн грн. Це було поле, на якому компанія має збудувати індустріальний парк. Починаючи з 2015 року йде блокування цього питання з усіх сторін: на рівні державної влади, Генеральної прокуратури. З того часу прокурори їздять, досліджують, а земля стоїть…», – сказав Садовий.

Як раніше повідомляв Львівський портал, міський голова Львова Андрій Садовий примудрився «продати» під індустріальний парк інвесторам понад 23 гектари землі, яка навіть не входить до юрисдикції міськради Львова. Про деталі цієї справи читайте у матеріалі «Продати не своє. Чергова земельна афера львівських чиновників на 140 мільйонів?».

Також  за цим фактом є відкрита кримінальна справа, і за неї взялася Генпрокуратура.

Більше того, у 2016 році ГПУ проводила обшуки у львівській мерії, аби відшукати оригінали документів, на підставі яких було укладено договір купівлі-продажу цієї землі. Із вилучених документів стало відомо, що за підписом мера Львова Андрія Садового під Львовом незаконно віддали 23 га землі, вартість якої виявилася на 88 мільйонів гривень нижчою від її собівартості.

Згодом з’ясувалось, що незважаючи на заяви прокуратури, на спірній ділянці, яку не можуть поділити Львів і Рясне-Руське, таки будуватимуть індустріальний парк. Проти цього активно протестувала громада Рясне-Руської.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *