ОСТАННІ НОВИНИ

Українських військових зобов’яжуть знати англійську мову

Наталя Дуляба

|

Міністерство оборони хоче зобов’язати українських військовослужбовців знати англійську мову. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповіла заступниця міністра оборони Аліна Фролова, передає Львівський портал.

 

Посадовиця зауважила, що низький рівень англійської мови українських військових є «дуже болючим питанням». На її думку, військовослужцям потрібно знати іноземну, щоб не лише могти спілкуватись із колегами з-за кордону, а й читати англомовні статті, наукові дослідження та переймати досвід інших країн.

«Нам украй необхідно, щоб люди на ключових позиціях щодо інтеграції з НАТО добре володіли англійською мовою», – сказала Аліна Фролова.

Відтак Міноборони збирається запровадити спеціальну програму із вивчення англійської мови, яку поділять на три етапи.

«Перший – ввести англійську мову в систему військової освіти. Це дієво, але потребує часу, щоб поступово усі збройні сили у тих чи інших формах проходили навчання. Другий – це спосіб терміново залагодити найбільш проблемні питання: ми зробимо перелік посад, для яких знання англійської мови буде обов’язковим. Ми дамо час – рік чи два, але обов’язково на цій посаді вивчити англійську мову. І третій – ідея створення модульних або пілотних бригад, у яких повністю застосовані всі принципи і стандарти НАТО. У цих бригадах всі військовослужбовці також будуть проходити навчання англійської мови», – пояснила Фролова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *