ОСТАННІ НОВИНИ

Як юні львів’яни вшанують пам'ять жертв Голодомору: розклад заходів та акцій

Ольга Денисяка

|

У суботу, 23 листопада, в Україні відзначають День пам’яті жертв Голодомору. Школярі та дошкільнята Львова також долучаться до відзначення пам’яті у різноманітний спосіб. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Так, протягом 19−24 листопада у закладах освіти проводитимуть флешмоб під хештегом «5 колосків –  100 зернин» (#5колосків100зернин).  Діти впродовж тижня читатимуть спогади очевидців Голодомору (людей, що проживали на цих територіях, дідусів, бабусь, знайомих) і виставлятимуть в мережі Facebook пости за цим хештегом. Пост міститиме відео- та фотоматеріали, які стосуються цієї страшної події для нашої України, історій, які були дотичні до родин в часи Голодомору. Також будуть організовані фотовиставки, куточки пам’яті, виховні години, диспути, читання спогадів старшими учнями для молодших по закладах освіти.

22 листопада о 12.00 відбудеться масова акція «Хлібина виживання». Локація: мікрорайон кожної школи міста. Завдання акції: учні шкіл поширюватимуть серед людей інформаційні листівки про Голодомор і роздаватимуть скибки чорного хліба (5 грам), розповідаючи про мету акції.

У четвер, 21 листопада, о 14.30 год у ЦТДЮГ (вул. Вахнянина, 29) покажуть хореографічну виставу «Свіча». На захід запрошують учнів і педагогів закладів освіти міста.

Також відбудеться трансляція по закладах освіти відео Інституту національної пам’яті про Голодомор «Ти приніс мені яблуко?» Відео нагадує про загиблих від Голодомору українських дітей. Саме діти в часи Голодомору були найвразливішою групою.

Додамо, 23 листопада  –  акція в закладах дошкільної освіти «Жменька зерна  –  жменька тепла». Акція полягає у вшануванні пам’яті невинно загиблих у часи Голодомору. У спеціальні мішечки, які будуть підписані «рис», «пшениця», «пшоно», «гречка» перед початком навчального процесу кожна дитина приносить символічну жменьку зерна, яку будуть зсипати у відповідні мішечки. Після завершення акції мішечки з крупами будуть посортовані та зібрані крупи доставлені волонтерами у БФ «Анни-Марії»  –  проект «Соціальна комора».

Нагадаємо, традиційно у День пам’яті жертв Голодомору відбудеться всеукраїнська акція «Запали свічку пам’яті! Не залишай цього дня своє вікно порожнім!». Львів’ян запрошують долучитись до акції пам’яті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *