ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні у Львові презентують музичний додаток «Bandura app»

Ольга Денисяка

|

Сьогодні, 6 листопада, у межах фестивалю сучасної бандури Lviv Bandur Fest презентують унікальний мобільноий додаток «Bandura app». Презентація відбудеться о 19:00 год у галереї сучасної сценографії (вулиця Городоцька, 36, театр Лесі Українки). Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

У додатку зібрано 6 унікальних інструментів: чернігівську бандуру, львівську бандуру харківського типу, кобзу, торбан, старосвітську бандуру та один інструмент-сюрприз, який можна буде почути на презентації проєкту. Скачати мобільний додаток можна буде зовсім скоро безкоштовно на всіх платформах.

«Минулого року ми запустили сторінку «Bandura online», де можна зіграти на старосвітській бандурі. Через кілька місяців цей сайт зірвав фурор, адже сторінку сайту уже переглянули понад 65 мільйонів разів користувачі з усього світу. Після цього успіху ми зрозуміли, що варто створити мобільний додаток. Втілити його в життя вдалося, завдяки партнерській співпраці з проєктом «Ukrzen» Михайла Голобородька, а також завдяки підтримці відомих бандуристів та експертів, серед яких: Юліан Китастий, Юрій Фединський, Оксана Герасименко та підтримці Українського культурного фонду», – розповіла арт-директорка Lviv Bandur Fest Анастасія Войтюк.

Також вона додала, що додаток буде простий і зрозумілий, тому кожен зможе спробувати зіграти якусь мелодію, навіть якщо не вміє грати на бандурі. Він стане ідеальним для тих, хто хоче розслабитися після важкого робочого дня і навчившись грати на одному з інструментів.

У рамках презентації концерту відбудуться виступи відомих виконавців та гуртів: Три кроки в ніч, Юліана Китастого, Юрія Фединського та інших.

Нагадаємо, з 4 по 10 жовтня у Львові проходить третій в Україні фестиваль сучасної бандури Lviv Bandur Fest. У програмі заплановані концерти, презентації альбомів бандур-гуртів, майстер-класи, презентація унікального мобільного додатку та курси англійської та культурного менеджменту для бандуристів.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *