ОСТАННІ НОВИНИ

Митниця запустила онлайн-калькулятор, що вираховує вартість розмитнення «євроблях»

Наталя Дуляба

|

Державна митна служба у тестовому режимі запустила калькулятор, за допомогою якого можна вирахувати орієнтовну вартість платежів при оформленні автомобіля. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив очільник митниці Максим Нефьодов, передає Львівський портал.

 

Розроблений онлайн-сервіс показує дані щодо мінімальної, середньої та максимальної вартості вказаного авто за 2018-2019 роки на основі реальної інформації мільйона машин більш ніж 2300 моделей.

«Це робоча база тих авто, що були оформлені на митниці, її почистили вручну від помилок і одруківок, тому цей процес й зайняв на 1,5 місяця довше, ніж це було передбачено», – пояснив Максим Нефьодов.

Водночас він наголосив, що всі  ціни на автівки вказані за 2018-2019 рік, і вони є актуальними.

«Що мається на увазі «за 2018-2019»? Скажімо, Форд Фокус 2.0 2012 року випуску в 2013 коштував одні гроші, а зараз – зовсім інші. Машина за параметрами не змінилась, але брати цифри за 2013-й і застосовувати їх станом на 4 листопада 2019 року не можна. Тому беремо оформлення за відносно недавній проміжок часу, за який знецінення не таке суттєве», – додав Нефьодов.

Протестувати онлайн-калькулятор можна за цим посиланням. Втім наразі сайт «ліг», ймовірно, через надмірну кількість відвідувачів.

Нагадаємо, нещодавно Верховна Рада відтермінувала штрафи за нерозмитнені «євробляхи». Детальніше про це читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *