ОСТАННІ НОВИНИ

У будинку на площі Д. Галицького відреставрували старовинну браму

Ольга Денисяка

|

У будинку №15 на площі  Данила  Галицького за понад 35 тисяч гривень відновили дерев’яну браму. Всі роботи проводились за кошти міської ради та самих мешканців. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Реставрація брами коштувала  35,5 тисяч гривень. 70% вартості, тобто майже 25 тисяч гривень, виділили із бюджету Львова, решту дофінансували самі мешканці будинку.

«Це вже не перша брама, яку відновлює столяр-реставратор Олександр Савчук. Дякуємо майстру за якісно і гарно виконані роботи», – зазначили в ЛКП «Археологічно-архітектурна служба».

Нагадаємо, у межах програми співфінансування реставрації історичних дверей і брам між Львівською міською радою (70% вартості робіт) і мешканцями (30%), минулого року відреставровано вхідні двері будинку на пл. Старий Ринок, 2, дерев’яні брами в будинках на вул. Залізнична, 4, вул. Павлова, 11, вул. Котляревського, 15, вул. Лисенка, 3 (дві брами), на вул. Кониського, 5, вул. Архітекторська, 3 (три брами), вул. Чупринки, 46, вул. Дорошенка, 22 і вул. Козланюка, 8, пл. Ринок, 14, вул. Смольського, 3 а також металеві брами на вул. Головацького, 22 та вул. Котляревського, 45 і вул. Лисенка, 33 та ін.

Також 1 лютого у Львові розпочала діяти програма співфінансування між містом і мешканцями на реставрацію вікон у будинках, які належать до культурної спадщини міста.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *