ОСТАННІ НОВИНИ

На капремонт дороги до нового пункту пропуску на Львівщині потрібно 670 мільйонів

Наталя Дуляба

|

Під час Європейських днів добросусідства на Турківщині керівництво області та представники влади Польщі проінспектували пункт пропуску «Боберка – Смольник», який хочуть відкрити на українсько-польському кордоні. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

Голова ЛОДА Маркіян Мальський, голова Львівської облради Олександр Ганущин та староста Бєщадського повіту (Польща) Марек Андрух оглянули автомобільну дорогу С141908 Боберка – Бориня, протяжність якої становить 24, 480 км. На її капітальний ремонт потрібен 671 мільйон гривень.

Як розповіли Львівському порталу у пресслужбі Львівської облради, у суботу, 28 вересня, на Турківщині також збирали підписи за відкриття пункту пропуску у Боберці.

«Сподіваємося, що ми зможемо привернути увагу держави до прокладення дороги Бориня – Боберка і до будівництва пункту пропуску «Боберка – Смольник». Розраховуємо з одного боку на окрему Програму розвитку Карпат, а з іншого – на появу спеціалізованої державної програми з розвитку прикордонної інфраструктури. Звичайно, що й Львівська обласна рада долучиться до цього процесу», – розповів голова Львівської облради Олександр Ганущин.

Водночас очільник Турківської райради Володимир Лозюк зауважував, що будівництво нового пункту пропуску «Боберка – Смольник» спростить перетин кордону з Польщею не лише мешканцям Львівщини, а й з інших областей.

«Перехід у селі Боберка гостро необхідний, адже він може суттєво скоротити час добирання до кордону не тільки мешканцям Турківського району, а й сусідніх районів і навіть з інших областей. І це дасть можливість покращити економічну та соціальну ситуацію у цьому регіоні», – казав Лозюк.

Також у селах Сянки та Боберка Турківського району, де й проходять Європейські дні добросусідства, висадили транскордонний ліс.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *