ОСТАННІ НОВИНИ

Справу стосовно керівника комунального підприємства, який погорів на хабарі у понад 400 тисяч, передали до суду

Вероніка Рой

|

Судитимуть керівника одного із львівських комунальних підприємств, якого на початку квітня цього року затримали під час отримання 407 тисяч гривень неправомірної вигоди. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури у Львівській області.

 

Як йдеться у повідомленні, за вказану суму директор зобов’язувався не чинити перешкод суб’єкту господарювання при поставці товару за результатами тендерних закупівель. Крім цього, чоловік обіцяв приймати поставлений товар та підписувати необхідні документи, а також проводити безтоварні операції.

Під час досудового розслідування до підозрюваного слідчим суддею застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 405 тис грн та відсторонено від займаної посади.

Такі дії директора кваліфіковані як одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі, що було поєднане із вимаганням (ч.3 ст.368 КК України).

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному проваджені 23.09.2019 скеровано для розгляду в суд. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Додамо, що, ймовірно, мова йде про директора ЛКП «Збиранка» Віталія Пугача, якого спіймали на хабарі 1 квітня 2019 року.

Нагадаємо, 25 травня 2018 року під час інспектування Грибовицького сміттєзвалища журналістами Львівського порталу, які дізналися, що попри заборону туди далі вивозять сміття, на них напав директор ЛКП «Збиранка» Віталій Пугач. Він вирвав у шеф-редактора Тараса Кухара телефон та триногу, і, пошкодивши їх, викинув триногу в рівчак з інфільтратом.

Жовківський районний суд Львівської області своїм рішенням зобов’язав Віталія Пугача сплатити штраф у розмірі 119 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *