ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівської облради зберуться на позачергову сесію звільняти заступників Ганущина

Соломія Головіна

|

У вівторок, 24 вересня, на позачергову сесію зберуться депутати Львівської обласної ради. У порядку денному – питання про дострокове припинення повноважень першого заступника голови облради Андрія Білоуса та заступника голови Володимира Гірняка. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 20 вересня, під час засідання президії.

 

Як пояснив голова Львівської облради Олександр Ганущин, з цього приводу до нього надійшло звернення від 32 депутатів із вимогою звільнити його заступників.

«Я скликав президію за власної ініціативи, бо на моє ім’я надійшла письмова вимога, яка була оформлена більшою третиною депутатів, щодо дострокового припинення повноважень заступника і першого заступника голови ЛОР», – сказав він.

Також Олександр Ганущин наголосив, що наразі рано говорити про те, хто займе ці посади:

«Це питання ще дуже попереду. Нам потрібні відповідні консультації. Зрештою, необхідне результативне голосування в залі щодо згаданої вимоги депутатів».

Також під час позачергової сесії депутати заслухають інформацію щодо проведення видатків по субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій Львівщини.

«Пропоную, щоб ми розпочали з того, чому не приходить фінансування по державних видатках, пов’язаних з ДФРР і субвенцією на соціально-економічний розвиток, а це, фактично, 500 млн грн. Це істотний ресурс, на який розраховує область. Сподіваюсь, на сесії депутати підтримають відповідні звернення з цього приводу», – зазначив Олександр Ганущин.

Нагадаємо, на засіданні сесії ЛОР 10 вересня депутати проголосували за визнання роботи першого заступника голови облради Андрія Білоуса та заступника Володимира Гірняка незадовільною.

У кінці травня голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин заявив, що проти нього готує заколот його заступник Володимир Гірняк. Тоді він пояснив, що в облраді є група людей, яка претендує на його крісло, до цього, за його словами, причетний Володимир Гірняк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *