ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий хоче скоротити кількість депутатів Львівської міськради

Наталя Дуляба

|

Міський голова Львова Андрій Садовий висловив ідею скоротити кількість депутатів у місцевих радах. Про це він заявив сьогодні, 19 вересня, під час сесії Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Є одна дуже цікава ідея. Хочу подякувати тим депутатам, які свого часу підтримали рішення щодо зменшення кількості депутатів з 90 до 64. Я думаю, що на часі – наступний крок. Якщо в державі ми мали мудрість зменшити кількість нардепів із 450 до 300, то я би дуже хотів, щоб у Львові ми показали приклад: для наступної каденції (Львівської міської ради, – ред.) зменшили кількість депутатів із 64 до 32. Прошу, колеги, цю пропозицію пропрацювати, можливо, ми її проголосуємо на наступних засіданнях», – звернувся до депутатського корпусу Андрій Садовий, звітуючи про роботу виконавчих органів міськради Львова за 2018 рік.

Також він додав, що якщо скоротити кількість депутатів мерії, то «буде більше порядку» та часу для аналітичної роботи.

Своєю чергою депутати запропонували ввести обмеження щодо терміну роботи міського голови Львова – не більше двох каденцій поспіль.

Зазначимо, що народні депутати України за свою роботу щомісяця отримують від держави зарплату, натомість депутати місцевих рад – ні.

Сам Андрій Садовий є мером Львова уже 13-й рік поспіль, тобто цю посаду він обіймає упродовж трьох каденцій.

Як повідомляв Львівський портал, команда президента Володимира Зеленського готує законопроект щодо зменшення кількості депутатів Верховної Ради України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *