ОСТАННІ НОВИНИ

Медична комісія облради погодила об’єднання львівського «ОХМАТДИТу» і Чорнобильської лікарні

Вероніка Рой

|

Вчора, 18 вересня, постійна комісія  з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту, погодили проєкт рішення обласної ради «Про удосконалення надання медичної допомоги дитячому населенню у Львівській області». Йдеться про об’єднання двох дитячих лікарень: Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» і Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної ради.

 

Згідно із повідомленням, цей крок обумовлений зміною принципів фінансування медичної галузі, а також (відповідно до рекомендацій Національної служби здоров’я України) необхідністю концентрувати медичну допомогу: щоб кошти не розпорошувалися, а йшли на розвиток установ.

«Ми вже обговорили з колегами з «Охматдиту» і Західноукраїнського медичного центру цей надзвичайно важливий і амбітний проект. Наша мета – концентрація досвіду і ресурсів для досягнення найвищої якості медичної допомоги дітям. Під час об’єднання жодних скорочень медперсоналу не буде», – пояснила директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

Також наголошується, що за пропозицією комісії проведуть громадські слухання з широким обговоренням питання об’єднання цих двох медзакладів.

Нагадаємо, нещодавно про плани об’єднати ці два медичних заклади розповідала директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак під час відкритого інтерв’ю. У результаті такого об’єднання хочуть створити один потужний регіональний центр медицини дитинства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *