ОСТАННІ НОВИНИ

Модерний храм у Ходорові отримав нагороду на міжнародному конкурсі European Award

Наталя Дуляба

|

Церква святих рівноапостольних Володимира та Ольги (УГКЦ), яку торік збудували у Ходорові, отримала головний приз міжнародного будівельного конкурсу European Award-2018. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

Офіційна церемонія нагородження переможців міжнародного будівельного конкурсу проходила у Варшаві. Золоту статуетку отримали настоятель храму святих Володимира та Ольги о. Тарас Гриців та заступник Ходорівського міського голови Ярослав Костур. Також ходорівська делегація здобула спеціальний приз від Польсько-української торгово-промислової палати.

Загалом на міжнародний конкурс European Award-2018 подалися більше 70 об’єктів з України.

За оригінальне архітектурне рішення церкву святих рівноапостольних Володимира та Ольги (УГКЦ) вже назвали «храмом третього тисячоліття». Його спроектував ще 20 років тому відомий львівський архітектор Олександр Матвіїв, втім спорудити і освятити церкву вдалося лише влітку 2018 року.

Зазначимо, «European Award» є міжнародним будівельним конкурсом, одним із найбільших заходів у Європі, який проводять уже 23 роки поспіль. Головна ідея конкурсу – популяризація на європейському ринку кращих практик будівництва та модернізації об’єктів інфраструктури, громадських, комерційних і житлових будівель, пам’ятників культури та історії. Конкурс відкритий для інвесторів, архітекторів і будівельних компаній, які зацікавлені в тому, щоб показати свої досягнення на міжнародному ринку.

Фото: Ходорів Сьогодні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *