ОСТАННІ НОВИНИ

У Ходорові освятили храм святих рівноапостольних Володимира і Ольги

Омелян Шевчук

|

У неділю, 29 липня в Ходорові урочисто освятили греко-католицький храм рівноапостольних Володимира та Ольги. Участь у святковій літургії взяли кілька тисяч вірних із Ходорова та мешканці інших населених пунктів Львівщини.

 

За оригінальне архітектурне вирішення, церкву вже називають «храмом третього тисячоліття». Під час освячення духовенство та вірні із вдячністю згадували творця храму – знаного львівського архітектора Олександра Матвіїва, котрий, спроектував храм майже 20 років тому, однак, на жаль, не дожив, аби побачити своє дітище у повній красі.

Духовенство та громада також подякували народному депутату Андрію Коту, який ще у 2006 році став основним меценатом храму Володимира та Ольги.

«З кожним днем, чим храм ріс, громада ставала сильнішою, пожертви були більшими і мені здавалося навіть, що хтось допомагає нам зверху. А ще дуже важливо, що спільна багаторічна толока над спорудженням святині об’єднала нашу громаду», – каже Андрій Кіт.

«Цей храм є колискою людської молитви, колискою людської сили, людського духу. Він є тим натхненням, яке дасть нам можливість і далі творити добрі справи не тільки в ходорівській громаді, а творити на благо України, будувати сильну та могутню Українську державу», – наголосив народний депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *